Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

HEI ME MUUTETAAN

TÄSTÄ MIISUN SIVUILLE JOSSA LINKIT HEVOSTEN OMILLE SIVUILLE :) 

virtuaalihevonen / a sim-game horse
 


kuvat Narien vapaat, KIITOS!

       

KTK-II
Nimi Haruki Kingu, "Touge" Rotu, sukupuoli shetlanninponi, ori
Syntymäaika 17.05.2013 (4-vuotias) Säkäkorkeus, väritys 95cm, voikko
Rekisterinumero VH18-017-0055 Omistaja Miisu (VRL-14631)
Painotus valjakkoajo Kasvattaja Takumi Fujiwara
Koulutustaso noviisi, ie. 50cm Siirtohistoria JP-IE (2014) IE-FR (2015) FR-SE (2015) SE-FI (2016)

♦ Kotitalli Päivyri ♦ Omistaja ♦ Kaappi ♦ Ehottomasti paras kaveri 

20.02.2018 Ponikantakirjatilaisuus - KTK-II (18 + 19 + 18 + 18 = 73p)

Raa'sti suomennettuna Haruki Kingu tarkoittaa aurinkokuningasta.

Kauniina toukokuun iltapäivänä Japanin Fukushimassa, kylässä nimeltä Nihonmatsu syntyi pieni tomera voikko poni. Takumi risti ponipojan aurinkokuningaaksi, ollen miehen ensimmäisiä voikkoja kasvatteja. Touge kasvoi läheisen kilparadan läheisyydessä ja muutaman kerran pientä varsaa piti lähteä hakemaan varikkoalueelta pois drifting-autojen luota. Tougesta tuli pieni maskotti, isäntä välillä veikin itsenäisen palleron radalle seisoskelemaan, eikä varsalla ollut lainkaan ongelmia asian kanssa. Valittettavasti kasvattajan piti myydä kaikki poninsa, sake-addikti kerta kun oli. Touge lähti Irlantiin vuotiaana kahden muun tamman kanssa. Poni jatkoi kasvuaan ja karkureissujaan. Ori pysyi karsinassa, muttei aidoissa. Tämän takia Touge vietti suurimman osan ajastaan karsinassa tai kentällä valvotun silmän alla. Vajaan vuoden Irlannissa oltuaan Touge lähti Italiaan, jossa ponin ohjasajokoulutus lähti käyntiin, mutta edelleen tarhakiellossa oli. Ori innostui liikkumaan, muttei kuunnelut ohjastajaa. Kaksivuotiaasta löytyi yllättävän paljon voimaa, jolloin ponipoika joutui taas myyntiin. Seuraavaksi nuorikon suunta oli Ruotsi. Ei sielläkään nuorikko hirveän kauaa aikaa viettänyt, kun myynti-ilmoitusta taas näkyi maaliskuun viimeisenä päivänä.

Tässä vaiheessa minä hyppään kuvioihi. Oma historiani ei tässä vaiheessa ole tärkeää.  Lyhennettynä olin jo jonkin aikaa katsellut itselleni kilpahevosta. Olin monen monet puoliveriset kuin myös suomenhevoset käynyt testaamassa, muttei omalta kukaan tuntunut. Kuitenkin Tougen myynti-ilmoituksen nähtyäni rakastuin täysin. Vaikka näin vain kolmivuotiaasta varsakuvia, Ruotsiin oli päästävä! Ei muuta kuin ristelyä varaamaan, mukaani kaappasin hyvän ystäväni (ja ruotsitaitajan) Hazelin. Ristely meni vähän villiksi, sen ollen kuitenkin täysin toinen tarina. Seuraavana aamuna olimme enempi tai vähempi pirteinä valmiita selviytymään Nynäshamniin. Julkisilla liikkuminen oli huomattavasti helpompaa, kun Hazel kielipäänsä kanssa oli mukanani.
Muistan edelleen sen hieman krapulaisen olotilan, kun saavuimme pienelle tilalle. Mukava vanhempi rouva opasti meidät pieneen kotoisaan talliin. Kauhea rymistely sieltä kuuluikin, kun Touge ilmoitti olemassaolostaan. Hazel toimi suomentajanani, huonon kielipään kerran omistaessani. Sain kuulla hieman ponin historiaa enempi ja ihastuin kodinvaihtaja Houdiniin täysin. Vielä nähdessäni tuon ruman ankanpoikasen hieman lihaksettomassa kunnossa, mutta tuli silmissään päätökseni oli tehty. Aurinkokuningas oli saatava keinolla millä hyvällä. Orin koulutus kuulemman oli jäänyt kesken hieman, vanhan rouva ei myöskään ponia kyennyt pitämään aisoissaan. Sain taluttaa tuon uhmakkaan ponin kentälle. Vajaan sadan metrin matka ei ollut mitään ruusuilla tanssia, tai tanssia se oli Tougelle. Ori pomppi joka ilmansuuntaan ja pörisi innostuneena lumisena päivänä. Montaa kertaa ei nuorta ponia tarvinnut kentällä liikkumaan kannustaa, oma moottori toimi paremmin kuin hyvin. Viimeistään siinä vaiheessa minut oli täysin myyty, kun Touge ravasi luokseni ja painoi pienen päänsä jalkaani vasten huokaisten syvään. Siinä vaiheessa olin purskahtaa itkuun. Olin viimein löytänyt sielunkumppanin jota olin etsinytkin, vaikka poni ei ollutkaan se hieno ja upea kisahevonen. Myyjä jo oletti minun loukanneen ponin takia, mutta pieni pallero vain varasti sydämeni. Lähdimme Hazelin kanssa takaisin kotoisaan Suomeen ja viikko siitä Touge tuli perässä seitsemäs huhtikuuta. 

Värikkään historian omistava Touge on sosiaalinen ja peloton pallero. Touge on poni jota muiden mukaan omistaja Miisu katsoo vaaleanpunaisten sydänlasien läpi. Ori ei helposti uusiin ihmisiin luota, mutta nykyiseen omistajattareensa on kiintynyt lyhyessä ajassa. Ponina Touge omistaa erittäin ison egon, ollen pieni ja pippurinen.  Ori on vähän tyhmänrohkea, eikä pelkää oikeastaan mitään muuta kuin uusia ihmisiä ja sisälle yksin jäämistä. Onhan poni elänyt miltein pelkästään karsinassa pari vuotta, eikä Tougen villi sielu halua uusiksi kokea elämistä sisällä. Yksin sisälle jäädessään Touge aloittaa juhannusjuhlaliikkeiden esittämisen ja järkyttävän huudon - tämän takia on suositeltavaa ettei ponia vietäisi ulos viimeisenä tai tuoda sisälle ensimmäisenä. Touge on erittäin nopea oppija ja tarvitsee uusia virikkeitä ja tekemistä miltein koko ajan - tylsistyksissään poni harrastaa tarhasta karkailua ja muiden kiusaamista.

Touge on erittäin sosiaalinen pieni poni muiden nelijalkaisten kanssa. Vaikka orilla ei hirveästi muita hevoskontakteja elämässään ole ollut, poni osaa käyttäytyä harvinaisen hyvin siihen nähden. Isolla egolla varustettu pallero kuitenkin uhkailee isompiaan leikkeihin ja ei olisi ensimmäinen kerta, kun toisilla menee hermot Tougeen tätä yrittäen näykätä. Ori ei kuitenkaan välillä toisten kiukustumisia usko, vaan jatkaa härnäämistä. Siitähän se ponin hupi alkaa, kun toiset alkavat tätä jahtaamaan. Pieni otus luikahtaa helposti lankojen välistä karkuun, jos on tosi paniikki kyseessä. Touge kuitenkin ystävystyy melko helposti rauhallisiin hevosiin, jotka eivät ponin härnäyksiin lähde mukaan kuin huumorin kanssa. Touge rakastaa toisten kanssa leikkimistä ja rapsuttelua. Pallo on kuitenkin hyvä olla tarhassa, jolloin Tougen huomio yleensä kiinnittyy siihen enemmän kuin tarhakaveriin. Poni ei kuitenkaan tykkää tarhassa olla yksin, vaan ilman kaveria lähtee yleensä seikkailemaan.

Tarhasta Touge itsensä antaa helposti kiinni, jos kaksijalkainen on ponille tuttu. Tuntemattomat joutuvat pienen palleron hippaleikkiin mukaan, Touge ei hirveästi uusiin käsittelijöihinsä luota. Omistajattarensa luo poni kirmaa ravaten ja kimeästi huutaen - sama kiljunta, kun tarhakaveria tuodaan takaisin tarhaan tai viedään pois. Touge osaa tulla luokse myös vihellyksestä, jos kaksijalkainen on laiska kävelemään.
Karsinassaan Touge käyttäytyy yllättävän nätisti, vaikkei siellä hirveästi tykkää oleskella. Oven jäädessä kuitenkin auki Touge lähtee seikkailuilleen - yleensä rehuämpärin luo. Ori suostuu kuitenkin melko helposti palautumaan. Karsinaan saa mennä rauhassa ja sieltä voi myös poistua ilman palleron änkemistä ulos. Pahoja tallitapoja ei ponilta löydy - muuta kuin tuo pieni karkailu.

Ahneena pallerona Touge ei ole hirveän tarkka mitä syö ja milloin. Kaikki kelpaa milloin vain. Toisten ruoat Touge kuitenkin osaa jättää ainakin osittain omaan rauhaansa. Omistajatar kutsuukin poniaan välillä imuriksi, kaikki heinänkorret on ahmittava. Ruoka-aikoina ei Touge kuitenkaan ala rymistelemään, vaan rauhallisesti odottaa vuoroaan. Ruoan kimppuun kuitenkin hyökätään melko reippaasti. Tarhaan vietäessä heinää Touge saattaa vähän kuormasta napata ennen kuin heinä on tarjoiltu syötäväksi. 

Touge on helppo talutettava. Välillä ponin käynti kuitenkin rikkoutuu raviin - hidastaa yleensä kuitenkin pienestä narun nykäisystä. Tougea voi taluttaa myös muiden hevosten kanssa ilman ongelmia, jos vain poni pysyy tahdissa. Ei yleensä riuhdo ruoan luokse tai muiden hevosten. Kiimaisille tammoille esitetään enemmän ylvästä palleroa, mutta arvostaa silti enemmän käsittelijäänsä kuin luonnollisia halujaan. Jalkojakaan pieni nelijalkainen ei tallo ainakaan tahallaan.
Touge on innokas ja nopea oppija, joka tekee orista mukavan maastakäsiteltävän. Ponille opetetaan uusia temppuja melko useasti, sillä ei selästä käsin Tougen kanssa ei työskennellä. Ponilla harrastetaan myös agilitya, jolloin erilaisilla tasoilla tai renkaiden sisällä seisominen ei tuota ongelmia. Orin ollessa peloton, omistajattaren mielikuvitus saa laukata vapaana keksien uusia tehtäviä. Paras palkinto Tougelle on nannojen jälkeen rapsuttelu korvien juuresta. Poni yleensä ummistaa silmänsä ja painaa päätään enemmän ihmistä vasten, kun tuosta herkästä kohdasta Tougea rapsuttaa. Ori ei ole mikään tyhmä, vaikkei osaa pelätäkkään oikeastaan mitään, mitä vastaan tulee. Onhan ponia päin lennelly autonosiakin, kun varsa vielä oli. Omistajatar rakastaa myös pukea ponia erilaisiin tapahtumiin, eikä Touge välitä lainkaan.
Touge rakastaa maastakäsittelyä ja yleensä touhuaa tehtäviä vapaana. Ponin parhaiten toimivat temput ovat erilaiset seuraamiset. Touge nimittäin liikkuu sinne suuntaan minne sormi liikkuu ja matkii myös jaloillaan käsittelijän jalkojen liikkeitä, myöskin ihminen seuraaminen kaikissa askellajeissa on orin mielestä hauskaa. Turvallisuussyistä Tougelle ei olla opetettu, eikä tulla myöskään opettamaan pystyyn nousemista tai kuopimista. Orille on monia muitakin taitoja kuten kumarrus, pusujen anto, pallon potkiminen ja tavaroiden siirtely. Touge osaa myös rentoutua aika helposti,  joten orille on opetettu myös makuulle menoa, piehtarointia ja istumista.  Ponista löytyy myös taiteellinen puoli, joten Tougelle on opetettu pitämään sivellintä suussaan ja maalaamaan kankaille. Välillä ori myös yrittää esittää oikein upeaa kouluhevosta, jolloin espanjalainen käynti ja ravi taipuu oikein hurmaavasti pieneltä vaalealta pallerolta. Poni kehittyy koko ajan vanhoissakin tempuissaan, mutta oppii mielellään myös muuta.

Touge on paljon elämänsä aikana matkustellut, joten lastaaminenkaan ei ole ongelmallista. Vaikka ori ensin onkin hieman epäileväinen, jos kuitenkin joutuu taas muuttamaan - varsinkin kun pitäisi rekkaan mennä. Tällöin voi laittaa jarrut pohjaan rekkaa lähestyttäessä. Traileriin kävelee oikein reippaasti, eikä välitä onko mukana kaveri vai ei. Kaverin kanssa matkustaa ehkä hieman rauhallisemmin, mutta yksinkään matkan teko ei tuota ongelmia. Touge on myös helposti purettavissa, ponilla ei yleensä ole kiire päästä ulos. 

Touge on melko helppo hoidettava, jos pientä koko ei lasketa. Ori osaa seistä missä vain paikoillaan, jos riimusta roikkuva naru on maassa tai ponin kaulalla. Poni rakastaa myös pesemistä, eikä myöskään pidemmät puunaustuokiot tuota ongelmia. Touge ei arista oikeastaan mitään paikkaan, etutukan letitys on hieman korvien kääntämistä taaksepäin, muttei aiheuta enempää ongelmaa. Ori osaa myös harjakopastaan antaa hoitajalle seuraavat harjat, yleensä poni kovasti joka väliin yrittää tarjota kumisukaa - onhan se Tougen lempiharja. Jalat nousevat oikein verkkaisesti, mutta välillä Touge voi alkaa hoitajan housuja tylsistyksissään maistella putsauksen aikana. Poni ottaa yleensä vain hellästi kiinni, mutta välillä voi vahingossa napata enemmän - tällöin jalkoihin pieniä mustelmia voi ilmestyä. Ei Touge pahaa tarkoita ja yleensä säikähtää yhtä paljon tekojaan kuin varomaton uhrinsakin. Tougea uskaltaa pienemmätkin hoivailla, eikä se ponin henkistä kuntoa heikennä yhtään. Eläinlääkärit piikkeineen ovat Tougen mielestä enemmän mielenkiintoisia kuin pelottavia, samoin kengittäjät raspeineen. Ori osaa hienosti jalkojaan ojennella kengittäjälle välillä tunkien turhan paljon turpaansa väliin.

Varustaminen on pelottomalla Tougelle melko helppoa. Mitkään uudetkaan härvelit eivät pientä otusta hetkauta. Suitset osaa ottaa omatoimisesti päähänsä, ja yleensä maiskuttelee kuolaimiaan hyvän tovin. Poni ei osaa pullistella, joka on erittäin positiivista valjaita laitettaessa. Kärrytkin perään saa laitella rauhassa, Tougella ei yleensä ole nykyään kiire töihin, kun saa touhuta tarhassa päivät. 

 

Sukujuuret

Touge on tuontisukuinen shetlanninponi. Orin suku on monenkirjavainen joukkio kirjaimellisesti. Voikkoja, kimoja ja lehmäkirjavia suku tuntuu olevan täynnä. Jääräpäisyys on hyvin pitkällä sukua myös. 

 

 i. Ebisu Circuit
 shet, voikonkimo, 97cm
 ii. Yamamichi Dorifuto
 shet, km, 98cm
 iii. Mt. Akagi Pass
 shet, km, 98cm
 iie. Dorifuto Waifu
 shet, mkm, 95cm
 ie. Kawaii Waifu
 shet, vkk, 97cm
 iei. Kawasaki
 shet, km, 104cm
 iee. Waifu Material
 shet, km, 98cm
 e. Asuka
 shet, voikonkirjava, 92cm
 ei.  Arata
 shet, rtkm, 93cm
 eii. Daichi
 shet, rt, 106cm
 eie. Haruka
 shet, km, 90cm
 ee. Ayaka
 shet, vkkkrj, 90cm
 eei. Hayate
 shet, vkk, 96cm
 eee. Chika
 shet, mkrj, 94cm


Sukuselvitys

 

Jälkeläiset

00.00.0000 - she-o/t. Varsa - e. Emä (menestys) 00.00.0000 - she-o/t. Varsa - e. Emä (menestys)

 

 

Ominaisuuspisteet

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 00.00 p
Nopeus ja kestävyys 00.00 p
Kuuliaisuus ja luonne 00.00 p
Tahti ja irtonaisuus 00.00 p
Tarkkuus ja ketteryys 00.00 p
ERJ 00.00 p (vt. 0 max. 0)
KRJ 00.00 p (vt. 0 max. 0)
KERJ 00.00 p (vt. 0 max. 0)
VVJ 00.00 p (vt. 0 max. 3)

 

Näyttelyt

VSN 24.12.2017 - Maybeck Stud, kutsu - Shetlanninponiorit (tuom. Milja H.) - RCH (4-4-3,5-4-4-3,5-4-3,5-3,5-4=38p)

©2020 ♦Miisun pikkupirut♦ - suntuubi.com