Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

HEI ME MUUTETAAN

TÄSTÄ MIISUN SIVUILLE JOSSA LINKIT HEVOSTEN OMILLE SIVUILLE :) 

 

© Miisu

   

nimi Savage's Wayne "Wade" rotu, sukupuoli pitkäkarvainen collie, uros
väri, säkäkorkeus blue merle, 59cm syntymäaika, ikä 13.12.2016, 3kk (satunnainen)
omistaja/kasvattaja Miisu (VRL-14631) / Savage painoitus  
rekisterinumero   koulutus  
meriitit  

♦ Päivyri ♦ Omistaja ♦ Kaappi ♦

 

Luana oli pentueen ainoa blue merle -värityksen perinyt pentu emänsä tapaan. Se oli pennuista selvästi touhukkain, mutta myös tottelevaisin. Koira oli melko helppo kouluttaa jo pennusta pitäen ja narttu onkin ollut aina hyvin ystävällinen tapaus.

Luana on hyvin tottelevainen ja ystävällinen koira. Se häärii usein ihmisten luona ja jolkottaakin usein perässä häntä heiluen. Narttu ei ole lainkaan arvaamaton tai äkkipikainen, mutta se varoittaa kyllä uhkaavista asioista. Toisten koirien kanssa Luana tulee yleisesti hyvin toimeen, mutta se ei juokse aina innokkaasti tervehtimään. Leikkiin se yhtyy kyllä, vaikkei itse sitä aina aloitakaan.

Luana oppii hyvin nopeasti temppuja ja sillä on hyvä muisti. Puolustus- ja paimennusviettiä löytyy, ja tuo onkin aivan oivallinen kaveri esimerkiksi lampaiden paimennukseen. Narttu on myös ketterä ja nopea, jonka ansiosta siltä onnistuu loistavasti lähes laji, kuin laji. Luanan mielenkiinto saattaa kuitenkin lopahtaa melko nopeasti, mikäli samaa tehtävää tehdään kauan.

Westley oli pentueen isokokoisin ja aktiivisin koira. Se oli todella suloinen ilmestys ja hyvin ystävällinenkin. Uros oli energinen ja rohkea, mutta se viihtyi myös omissa oloissaan. Kouluttaessa se oli yhteistyöhaluinen ja melko oppivainen, mutta omapäisen luonteensa takia toisinaan hieman hermoja raastavakin.

Westley on hyvin innokas ja energinen tapaus, joka useimmiten näkee kiertämässä ympäri pihaa ja tarkkailemassa pihan tapahtumia. Se on toisinaan myös hieman äänekäs, mutta varsinaisen haukkuherkkä uros ei kuitenkaan ole. Koira on ystävällinen, vaikka se ei aina juoksekaan vastaan uusia tulokkaita. Westley on myös melkoinen kulinaristi, ja se syökin mielellään kaikenlaista, mitä sille vain tarjoaa.

Westleyn kanssa on yleisesti melko mukava työskennellä, mutta koira on myös hieman omapäinen. Se ei jaksa keskittyä kauaa samaan asiaan, mutta se kyllä tekee työnsä yleisesti melko tottelevaisesti. Tuon kanssa täytyy vain itsekin pitää malttinsa ja pysyä napakkana. Puolustusviettiä löytyy jonkin verran sitä vaativissa tapauksissa. Paimennusviettinsä puolesta Westley on sopiva paimennukseenkin ja tuo lähtee helposti kanejen ja isompien lintujenkin perään.

 

 

Sukujuuret

on yksipolvinen pitkäkarvainen collie.

i. Westbound Whisper
tricolour, pk collie, 60cm

ii. Viewe Sylvester iii. Viewe Amaranto
iie. Waywall's Isidora
ie. Westbound Uncharted iei. BLI Valerio
iee. Silviana Abodas
e. Dorotea Dakota
blue merle, pk collie, 52cm

 
ei. Dorotea Magnifico eii. Facilier DP
eie. Ulderica
ee. Dorotea Stefana eei. Pochenita's Fifth Sioux
eee. Dorotea Selvvagia

 

©2019 ♦Miisun pikkupirut♦ - suntuubi.com